Aktivnosti HAŠKa na FEEL projektu

U sklopu projekta FEEL, HAŠK Mladost suradnju provodi zajedno s Hrvatskim parakošarkaškim savezom. Ekipa trenira u Košarkaškom centru Cedevita na ZagrebačkomVelesajmu, gdje se koriste prostorije, oprema te dvorana.

Prvi susret bio je u studenom 2022. godine, nakon čega započinju treninzi dva puta tjedno. Na treninzima u prosjeku sudjeluje oko 10 osoba u kolicima te je HAŠK kao partner ovog projekta u potrazi za ljudima koji će sjest u kolica i pokušati zaigrati parakošarku po prvi puta.

Klub s kojim surađujemo je prošle sezone završio hrvatsku ligu na 3. mjestu, kao i na hrvatskom kupu „Dubravka Ciliga“, kupu koji je nazvan po pokojnoj profesorici Dubravki Ciligi koja je jedna od pokretača igranja košarke u kolicima u Hrvatskoj.

Projekt FEEL podržao je klub u njihovim aktivnostima, kao što su prezentacija parasportskih aktivnosti po osnovnim školama diljem Hrvatske, među kojima je naravno prezentirana i parakošarka. Učenici su imali mogućnost sjesti u kolica, zaigrati i zapucati na koš iz kolica. Nedavno je prezentirana i košarka u kolicima na Kineziološkom fakultetu u Osijeku, jer će upravo na tom fakultetu jedan od predmeta u sklopu kurikuluma fakulteta biti i košarka u kolicima.

U sklopu projekta zalažemo se za ravnopravnost među spolovima, te tako i djevojke i dječaci treniraju svi zajedno, kao što zajedno treniraju i oni koji su došli u kolicima i oni kojima smo za treninge ‘posudili’ kolica.

U nastavku vam dijelimo nekoliko fotografija, a više njih možete pronaći na stranici projekta.