Image Alt

FEEL

FEEL – Friends on Wheels

početak projekta: 01.07.2022

završetak projekta: 31.12.2023.

Projektni Partneri

Koordinator projekta / Italija

HAŠK MLADOST

Projektni partner / Hrvatska

Pridruženi partner / Italija

Opis Projekta

Ovaj projekt ima za cilj potaknuti djecu s teškoćama u razvoju da igraju košarku u invalidskim kolicima i poboljšati integraciju djece s različitim sposobnostima i ostale djece. Često sposobna djeca vide djecu s invaliditetom kao neku drugu kategoriju i osjećaju da se ne mogu poistovjetiti s njima i da se ne mogu baviti njihovim sportom.

S druge strane, djeca s teškoćama u razvoju zbog svojih invalidskih kolica nemaju priliku baviti se sportom sa svojim fizički sposobnim prijateljima i pratiteljima. Kroz ovaj projekt nastojimo stvoriti stvarnu integraciju djece s teškoćama u razvoju i ostale djece kroz jačanje prijateljstva.

Želi se postići stvaranje mogućnosti tamo gdje nekada nisu postojale. Konkretno, projekt ima za cilj učiniti kolica dostupnima i ostaloj djeci kako bi i oni mogli igrati košarku u kolicima s djecom s teškoćama.

Projekt ima za cilj izjednačiti sve kako djeca ne bi “sažalijevala” svoje prijatelje, a da se djeca s teškoćama konačno mogu baviti sportom sa svojim prijateljima i ujedno ih naučiti igrati košarku u kolicima. Sportaši će postati dio istog tima i raditi zajedno na zajedničkom cilju kroz dva turnira.

Sorry, no posts matched your criteria.
FOKUS PROJEKTA

Uključivanje i poticanje raznolikost promicanjem jednakih mogućnosti, jednakog pristupa, uključenosti i pravednosti

GLAVNI CILJ

Promicati prijateljstva djece u invalidskim kolicima i ostale djece kroz sport, posebice kroz košarku u kolicima

CILJEVI ĆE BITI POSTIGNUTI

Stvaranjem ekipa u kojima će djeca s teškoćama i ostala djeca zajedno igrati košarku u kolicima. Također organizirati će se za te raznolike ekipe dva turnira jedan u Zagrebu i jedan u Rimu.

Vijesti s projekta