Izvrsni od 1903. godine!

Malo je športskih organizacija koje imaju takav kontinuitet i bogatu povijest poput HAŠKa Mladost. Od 1903. godine, kroz šest različitih država, kroz razne transformacije i promjene nazivlja, HAŠK Mladost predstavlja sublimaciju onog najboljeg što sačinjava hrvatski šport. 44 olimpijske medalje, trofejni športovi poput vaterpola, odbojke, veslanja, plivanja, atletike i drugih, čine temelje razvoja i napretka u športu Hrvatske.

120
Godina izvrsnosti
44
Olimpijske medalje
29
športskih klubova
3700
članova naših sastavnica
22
Europskih projekata

HAŠK Mladost

Športsko društvo HAŠK Mladost okuplja danas 29 športskih klubova, od kojih su tri kluba za šport osoba s poteškoćama u razvoju. Graditelj je i vlasnik nekretnina Športskog parka Mladost, što je 1988. godine i pohvaljeno dodjelom nagrade najljepšeg europskog športskog parka.

Nemoguće je navest sve haškovce i mladostaše koji su promicali zlatnu, bijelu i crvenu boju, spoj hrvatstva i olimpijskih ideala, ali treba naglasiti da upravo svi oni sačinjavaju ono što zovemo duh mladostaštva!

Pripadati Mladosti znači pripadati obitelji.

Velikoj, razgranatoj, raznovrsnoj. Rekord i rezultat nije na prvome mjestu, čak ni danas, kada sve počiva na uspjehu, na marketinškoj promociji, na vidnome mjestu u medijima.

Vilko Luncer

Hrvatski akademski športski klubovi Mladost Sveučilišta u Zagrebu, nastavljajući tradiciju prvog studentskog kluba H.A.Š.K. osnovanog 6. studenog 1903., doprinio je organizaciji i promicanju akademskog, a time i hrvatskog športa.

Upravljanje poslovima HAŠK Mladost obavljaju udruženi športski klubovi preko svojih predstavnika u Skupštini, Predsjedništvu i drugim tijelima HAŠK Mladost.

HAŠK Mladost dio je European Multisport Club Association (EMCA) grupe, te od 2015. godine smo aktivni u provođenju Erasmus projekta u smjeru promicanja sportske važnosti u različitim životnim smjerovima.