SPORT!OP! GRIGNY Početni sastanak

Sport!Op! Grigny Početni sastanak Izvješće 5. i 6. veljače 2020

Ovaj preliminarni sastanak poslužio je kao prvi kontakt među partnerima. Odlučeno je o pojedinostima svake projektne radionice, a nekoliko lokalnih subjekata podijelilo je svoja iskustva integracije ranjivih osoba.

‘Futbolmas’. Radi na kreativnosti, odgovornosti, timskom radu, timskom duhu i otpornosti. Postoji 5 programa u kvartovima, školama i drugdje u gradu. U Grignyju rade s djecom u odnosu na pozitivan stav, ravnopravnost spolova, prava djece i mir u zajednici. Aktivnosti se odvijaju u 2 naselja i 8 škola s 55% sudionika djevojčica. Velika je važnost da djevojke imaju pristup nogometu. Kako bi se usredotočili i poštivali ciljeve, dva puta godišnje se organiziraju igre između različitih područja u kojima se projekt temelji.

Rukometni klub Grigny USG. Okvir za sport u školi osmislio je resorno povjerenstvo i postojala je volja za stvaranjem rukometne ‘Sportske akademije’. Alfa odjeljak tada je stvoren kao dio ‘Grigny Sport Union USG’ u lipnju 2017.

‘Sportska akademija’ nastala je tijekom prve sezone 2017.-2018. i okupila je mnoge sportove na tri treninga tjedno. U to vrijeme članstvo su bile 100% djevojke. Sada imaju 35 licenciranih članova od kojih je 31 djevojka, tim za djevojke do 18 godina i mješoviti tim do 11 godina.

Za djecu od 3 do 6 godina stvorena je grupa ‘Baby Hand’. Tu su i ekipe do 7, ispod 9, do 11 i ispod 13 godina (mješoviti spol).

Snaga Rukometne sekcije je kombinacija društvenog i sportskog pristupa.

Drugi projekt je ‘Handfit’ sportska aktivnost za zdravlje i dobrobit.

Razvija se i socijalna podrška ugoštavanjem pripravnica i mrežom mladih djevojaka koje žele sudjelovati u praksi: susreti kroz sport su otvorili vrata.

Udruga ‘Savoir Nager’. Bazen Grigny izgrađen je početkom 1970-ih kao dio francuskog državnog nacionalnog plana ‘1000 bazena’. Ova inicijativa imala je za cilj učiniti učenje plivanja dostupnim u cijeloj zemlji. Grigny bazen nikada nije odstupio od ovog izvornog cilja. U Grignyju djeca uče plivati ​​na sve većim dubinama, bez korištenja opreme za plutanje.

Što se tiče mladih koji su naučili plivati, rezultati ‘Savoir Nager’ stabilizirali su se na razini od 35% Grignyjevih mladih do kraja 6. godine (prva godina srednje škole).

Kao posljedica toga što su bili najudaljeniji od bazena (slučajno socijalno najsigurnije populacije u gradu), postotak mladih imao je manju vjerojatnost da će naučiti plivati.

Projekt “Zero Non Swimmer” nastao je 2011. godine s ciljem upoznavanja velikog broja djece s aktivnostima jedrenja i kajaka u Grignyju. Dvostruki cilj bio je poticanje obrazovnog kontinuiteta između škola i centara za slobodno vrijeme.

Projekt ‘Zero Neswimmer’ ima dvije komponente. Svaki školarac koji prati svoje osnovno školovanje u Grignyju ide na 30 treninga plivanja od 30 minuta između CP i CE1 i 48 treninga od 40 minuta od CP do CM2. Proširena komponenta projekta ‘Zero Non Swimmer’ sastoji se od djece u dobi od 6 do 11 godina koja nastavljaju učiti plivati ​​u suradnji s nekoliko partnera koji dolaze na bazen: gradske škole i fakulteti, sportski klubovi i kvartovske grupe.