SONAR treninzi

Partneri iz Sant Cugat Creixa bili su ljubazni domaćini treninga u High Performance Centru, u Sant Cugat del Vallès. Cilj ovih sesija bio je osposobiti stručnjake za prikupljanje informacija od trenera, sportaša i roditelja o najboljim praksama i uočenim preprekama u protokolima za prevenciju ozljeda i njihovoj provedbi.

Voditelji treninga iz Amsterdama (AUMC) preporučili su korištenje dva glavna alata (fokusne grupe s trenerima i upitnici za sportaše, roditelje i trenere). Dvije sesije održane u Sant Cugatu bile su usmjerene na definiranje načina vođenja fokusnih grupa te koordinaciju i prevođenje upitnika i intervjua s trenerima, sportašima i roditeljima na lokalni jezik.

Prva radna sesija, tijekom 20. listopada , održana je u High Performance Center (CAR ) s fokusom na određivanje načina provođenja sesija s trenerima. Takvi načini trebali bi se koristiti za prepoznavanje prepreka, pokretača, uvjerenja, rodne nejednakosti i potreba u odnosu na ciljeve programa SONAR. Osim toga, Francesc Carroll, sportski vijećnik Gradskog vijeća, poželio je dobrodošlicu sudionicima i ponudio vođeni obilazak njegovih veličanstvenih objekata.

Druga sesija održala se 21. listopada, u hotelu Sant Cugat , a bila je namijenjena izradi i prijevodu upitnika i intervjua za sportaše i obitelji. Ovi bi alati trebali biti usmjereni na utvrđivanje percepcija, stavova i uvjerenja u vezi s prevencijom ozljeda i najprikladnijih komunikacijskih kanala mladih sportaša i njihovih roditelja.