Održana konferencija i sastanak partnera u Sofiji

Dana 6. lipnja 2023. godine, Sofija, glavni grad Bugarske, bila je domaćin međunarodne konferencije pod nazivom “Borba protiv ozljeda kod mladih sportaša.” Organizirao ju je Levski Sport of All, okupivši vodeće stručnjake iz područja sporta i partnerske projekte kako bi se adresirao hitan problem ozljeda kod mladih sportaša.

Dan je započeo srdačnim dočekom Luciena Velcheva, predsjednika Levski Sport of All, postavljajući temelje za niz uvidnih rasprava i prezentacija. Profesor Javier Peña s UVIC-a, koordinator projekta, pružio je pregled SONAR projekta, ističući njegovu važnost u suočavanju s izazovima ozljeda u mladih sportaša.

Program je uključivao prezentacije renomiranih stručnjaka iz područja. Joske Nauta iz Amsterdam UMC-a podijelio je uvide o prevenciji ozljeda u europskim multisportskim klubovima, ističući želje i potrebe korisnika u provedbi preventivnih mjera. Dodatno, Ingrid Eytorsdottir i Erling Hisdahl iz Norveške sportske škole predstavili su “Skadefri.no,” program usmjeren na prevenciju ozljeda i promicanje općeg zdravlja u sportu.

Jedan od istaknutih trenutaka konferencije bio je panel rasprave stručnjaka, pružajući vrijedne perspektive o strategijama prevencije ozljeda. Sesija je također uključivala demonstraciju programa za prevenciju ozljeda koristeći Get Set aplikaciju, prikazujući inovativne pristupe za zaštitu dobrobiti mladih sportaša.

Nakon konferencije, partnerski projekti su se okupili na sastanku kako bi raspravili sljedeće korake, s posebnim naglaskom na pilot fazi korištenja Sonar aplikacije za praćenje ozljeda. Ova inicijativa naglašava predanost dionika u proaktivnom praćenju i rješavanju sportskih ozljeda kod mladih sportaša.

Konferencija je poslužila kao platforma za razmjenu znanja i suradnju, potičući zajednički napor u borbi protiv ozljeda i promociji sigurnog sudjelovanja u sportu među mladima. Okupljanjem stručnjaka i dionika iz cijelog svijeta, događaj je postavio temelje za kontinuirane inicijative usmjerene na zaštitu zdravlja i dobrobiti mladih sportaša.

Dok rasprave traju i inicijative se provode, naslijeđe konferencije će trajati, doprinoseći sigurnijem i podržavajućem okruženju za sljedeću generaciju sportaša.