Aktivnosti na eSport projektu – Aalborg

Aktivnost 1

Napravili smo lokalni turnir za dječake i djevojčice u dobi od 8 do 16 godina, gdje su se mogli natjecati u FIFA-i 2022. zajedno s lokalnim nogometnim zvijezdama. Kasnije te godine imali su priliku kvalificirati se za veliko finale. Finale bi se održalo na lokalnom stadionu na dan utakmice gdje bi se finale prikazalo publici nogometne utakmice. Bila je to samo esport aktivnost jer nije bilo mjesta ni vremena za fizičke aktivnosti. Aktivnost su odradili AaB esport, AaB A/S i Spard Nord u suradnji. Imali smo filmsku ekipu koja je radila lijep mali film.

Aktivnost 2

Veliko finale održano je na stadionu Aalborg gdje su se finalisti nadmetali. Utakmica je prikazana prije glavne nogometne utakmice na velikim televizijama na stadionu.

Aktivnost 3

Napravili smo sportsku školu u kojoj su se djeca svih uzrasta mogla prijaviti za dva dana esporta i redovnog sporta. Kombinirali smo normalan nogomet i floorball s aktivnošću FIFA 2022. Djeca su mogla isprobati miješanje različitih sportova i vidjeti što su različite aktivnosti učinile. Održano je za vrijeme praznika, tako da je svatko imao priliku obaviti nešto za vrijeme odmora.

Aktivnost 4

Imali smo sastanak u EU projektu na kojem su nas drugi klubovi mogli posjetiti i vidjeti naše objekte. Bio je to lijep dan jer su naši članovi CSGO-a igrali utakmice online, LOL igrači trenirali, a FIFA igrači imali ležerni FIFA 2022 turnir. Dan je okrunjen posjetom danske ministrice kulture Ane-Haelboe Jørgense (vidi sliku). Svi esport sportaši mogli su se zagrijati uz blaze podz og jabiis za fizičke aktivnosti.

Aktivnost 5

Sudjelujemo i domaćini smo CS:GO lige za mnoge klubove u Sjevernom Jutlandu. Sudjelovati mogu djeca od 10-16 godina. Ovo je bilo polufinale, a veliko finale bit će 03/12/22 @ AaB esport. Djeca su mogla koristiti glavnu teretanu za zagrijavanje, uz nogomet, floorball, Jabiis og Blazepodz. Zabavan dan s oko 25 ljudi.