Završena anketa o digitalnom rješenju za projekt DiaPS

Projekt DiaPS (Diabetes Digital Peer S(up)port) usmjeren je na promicanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u sportu, u skladu s misijom Multisportskih klubova i partnera projekta te u skladu s EU smjernicama za tjelesnu aktivnost i preporukama Vijeća o zdravstveno korisnoj tjelesnoj aktivnosti. Cilj projekta je stvoriti podršku koja bi osobama s dijabetesom, ali i njihovi trenerima, roditeljima i skrbnicima omogućila lakše uključivanje u sportske aktivnosti i poboljšanje kvalitete života s dijabetesom.

Nedavno provedeno istraživanje ključni je dio projekta DiaPS. Cilj istraživanja bio je sakupiti mišljenja i iskustva osoba s dijabetesom, njihovih roditelja, trenera koji imaju iskustvo u radu s osobama oboljelima od dijabetesa, kao i onih koji nemaju takvo iskustvo, te zdravstvenih djelatnika. Istraživanje je uspješno dovršeno s impresivnih 1005 odgovora prikupljenih iz više zemalja širom svijeta. Anketa je bila dostupna na 11 jezika, što potvrđuje globalni doseg i važnost projekta.

Rezultati ankete uskoro će biti obrađeni, a oni će biti ključni u daljnjem razvoju digitalnog rješenja koje će služiti kao podrška osobama s dijabetesom uključenim u sportske aktivnosti. Ovo digitalno rješenje će uključivati alate i resurse koji će olakšati komunikaciju i razmjenu iskustava među osobama s dijabetesom, njihovim trenerima i zdravstvenim stručnjacima.

Važan korak u procesu razvoja ovog digitalnog rješenja bit će skup radionica koje će se održati u Barceloni od 26. do 28. travnja. Domaćin ovog događaja bit će AreaQ, a na sastanku će prisustvovati svi ključni partneri projekta. Tijekom ovog trodnevnog susreta, partneri će imati priliku brainstormirati i razvijati iduće korake potrebne za finalizaciju digitalnog rješenja.

Ukoliko se i ti želiš uključiti u sudjelovanje projekta to možeš učiti putem Google formulara na linku