SPORT!OP! PREDSTAVLJEN U ZAGREBU

HAŠK Mladost predstavio je i promovirao Erasmus+ Sport projekt Sport!OP! -Mogućnosti uključivanja ranjivih skupina mladih kroz sport, u tri navrata tijekom jeseni 2020. u Zagrebu.

Već tradicionalno HAŠK Mladost sudjeluje u aktivnostima ‘Europskog tjedna sporta’ i kampanjama ‘BeActive’. 23. rujna ukazala se nova prilika za promicanje vrijednosti sporta u zajednici i susjedstvu. Nekoliko stotina ljudi posjetilo je prostore HAŠK Mladost i Sport!OP! projekt je predstavljen i ukratko objašnjen . Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković također je posjetio naš promotivni prostor.

Druga prigoda bila je sastanak predsjediništva društva koje čini 35 predstavnika klubova iz 30 različitih sportskih klubova. Prezentaciju je održao Bojan Mijatović, koordinator projekta. Govorio je o aktivnostima koje će se odvijati u Prečkom, dijelu Zagreba koji nema značajniju ponudu za mlade sportaše. Susret je održan 16. rujna u Odbojkaškom centru Mladost.

Završna prezentacija održana je 5. listopada u City Plaza Centru,  tijekom godišnje Skupštine HAŠK Mladost, kojoj je nazočilo 95 članova naših sportskih klubova koji su se informirali o Sport!OP! projekt. Najviše interesa za sudjelovanje pokazali su klubovi hokeja na travi, vaterpolo i mačevalački klubovi. Projekt je predstavila Dunja Bračun, zamjenica koordinatorice projekta.