PRVI SASTANAK PROJEKTA – SPORTS&DIABETES

Početak novog drugačijeg projekta s vrlo važnom temom.

Sports & Diabetes je projekt sufinanciran od strane EU koji ima za cilj stvoriti publikaciju za sve dionike i ljude koji imaju dijabetes tipa 1.

Partneri projekta Sport & Diabetes sastali su se u prostorijama IDF Europe i razgovarali na koji način najbolje provesti projekt kako bi postigli najveći uspjeh projekta.

Ciljevi projekta će se postići stvaranjem praktične publikacije usredotočene na ljude koji već imaju dijabetes i njihovu uključenost u sport, kako kroz klubove i škole, tako i širenjem svijesti o vezi između tjelesne aktivnosti i lakšeg reguliranja dijabetesa, koristeći velike mreže partnera u ovom projektu.

Koordinator TSV Bayer Leverkusen i partneri IDF Europe (Međunarodna dijabetička federacija Europa regija), HAŠK Mladost (Hrvatska), Olympiacos (Grčka), Lazio Volley (Italija) i Wiener Sport Club (Austrija) uhvatiti će se u koštac s problemima osoba s dijabetesom prilikom bavljenja sportom. Projekt je dio akcije Erasmus + Sport i sufinanciran je kroz Erasmus + program Europske unije.

U sljedećih 30 mjeseci promovirat će se socijalna uključenost i jednake mogućnosti u sportu za djecu i mlade s dijabetesom tipa 1. Glavni je cilj omogućiti djeci bavljenje sportom kroz edukaciju i podizanju svijesti svih dionika o dijabetesu i bavljenju sportom.

Konačni cilj projekata je pokazati da osobe s dijabetesom tipa 1 mogu sudjelovati u sportu jednako kao i svaka druga osoba koja nema dijabetes. Da bi se to postiglo bit će važno educirati dionike o tome kako se nositi s rizicima dijabetesa i tako smanjiti strahove koji vode do isključenja djece s dijabetesom iz sporta.