Međunarodna suradnja pokreće platformu za digitalnu transformaciju sportskih klubova

European Multisport Club Association, u partnerstvu s TSV Bayer 04 Leverkusen i potpomognut konzorcijem globalnih lidera uključujući GSIC powered by Microsoft, Sveučilište na Cipru, Olympiacos SFP, HASK Mladost i Levski, najavili su pokretanje revolucionarnog projekta pod nazivom “DigiRoot – Making Sport Clubs Future Ready”. Ova međunarodna inicijativa projekt je kojeg financira Europska unija, a namijenjena je razvoju sveobuhvatne platforme s ciljem vođenja sportskih klubova kroz proces digitalne transformacije.

Suočavanje s digitalnim izazovima u sportskim klubovima

Suočeni s raznim operativnim izazovima kao što su vremenska ograničenja, ograničeno informatičko znanje, ovisnost o volonterima i tradicionalne prakse upravljanja, sportski klubovi diljem svijeta teško su držali korak s digitalnom erom. Ovaj projekt prepoznaje kritičnu potrebu za digitalizacijom kako bi se smanjilo administrativno opterećenje klupskih ureda, poboljšalo zapošljavanje i upravljanje volonterima te omogućio inkluzivniji pristup sportskim klubovima putem tehnoloških rješenja.

„Potreba za digitalnom transformacijom u sportskim klubovima nikada nije bila izraženija“, rekao je voditelj projekta Malte Kalsbach. “S padom članstva u sportskim klubovima usred raznih kriza, jasno je da je tradicionalni klupski model pod egzistencijalnom prijetnjom. Naš cilj je osnažiti te klubove, omogućiti im da napreduju u današnjem digitalnom krajoliku bez tereta prekomjernih troškova ili potrebe za specijaliziranom IT ekspertizom.”

Sveobuhvatna digitalna platforma za sve sportske klubove

Predložena platforma služit će kao besplatan, lako dostupan resurs za sportske klubove koji se žele snaći u složenosti digitalne transformacije. Pružit će značajku digitalne provjere koja će pomoći klubovima u procjeni njihovog trenutnog stanja i identificiranju područja za poboljšanje, prikazati uspješne slučajeve upotrebe digitalne integracije, predstaviti korisne digitalne alate, ponuditi vodiče za implementaciju korak po korak i pružiti obrazovne materijale o relevantnim temama kao što su upravljanja promjenama.

Kako sudjelovati

Pridruživanje ovoj pionirskoj inicijativi, jednostavno je. Sportski klubovi, administratori i volonteri koji žele krenuti na svoje putovanje digitalnom transformacijom pozvani su da:

  • posjete službenu web stranicu projekta na digiroot-project.eu
  • se preplate na web mjesto kako bi primali najnovija ažuriranja, resurse i pristup alatima za digitalnu transformaciju.
  • ispune anketu kako biste identificirali najhitnije probleme oko digitalizacije u sportskim klubovima.

Pretplatom, sudionici će iz prve ruke dobiti pristup mnoštvu informacija i priliku da budu dio podržavajuće mreže klubova koji prolaze kroz digitalnu transformaciju.