Aktivnosti na eSport projektu – Pontevecchio Bologna

E-Sport Community League: Pontevecchio Bologna napori i rezultati

Projekt e-sport community lige imao je za cilj potaknuti sudjelovanje u stvarnom sportu i tjelesnoj aktivnosti djece koja preferiraju igranje online igara. To je bilo naše prvo iskustvo u E-sportu. Iznad svega vrlo smo zadovoljni time.
Koristili smo inovativnu metodologiju: organizirali smo turnir na kojem su djeca mogla postati prvaci u FIFA videoigricama samo ako su sudjelovala iu pravom nogometu u našem multisport klubu. Fokus ovog projekta također je bio poboljšati tjelesne sportske aktivnosti za djecu koja od sporta više vole igranje online igrica, a rezultat je bio većinom pozitivan.
Polisportiva Pontevecchio Bologna započela je 2021. organizirati sastanke kako bi predstavila e-sport uz ostale sportove, s fokusom na važnost zdravog načina života i tjelesnih aktivnosti. Konkretno, organizirali smo događaj diseminacije tijekom prezentacijskog sastanka za posebne tjedne ljeta 2022. 23. ožujka 2022.
Stoga smo u ljeto 2022. odlučili uvesti e-sportove u naše “specijalne ljetne tjedne”, posvećene sportu i socijalizaciji. Tako smo od 13. do 24. lipnja 2022. u prekrasnom parku u Bologni organizirali Football E-sport Special Weeks. Program se sastojao od cjelodnevnog nogometa i edukativnih aktivnosti. 2 Ciljne skupine: 6-9 i 10-13 godina. Svaki tjedan sudjelovalo je 60 mladih sportaša. Ujutro su imali nogometni trening, a poslijepodne FIFA turnir na PlayStationu. Odlučili smo igrati u parovima, kako bismo podržali vještine team buildinga. Treneri su organizirali paralelni turnir vještina na travnatom terenu, pribrajajući “digitalne” bodove bodovima “pravog terena”. Bilo je to izvanredno sportsko i edukativno iskustvo.

Rezultati:

• Mladi sportaši prvi su put iskusili videoigre kao sport
• Klub obogatio katalog aktivnosti ljetnih kampova (repriza 2023.)
• Neki mladi ljudi odlučili su se upisati u ljetne kampove jer smo imali jedinstvenu prodajnu ponudu koja se sastojala od eSporta
Naš cilj za budućnost je poboljšati E-sport aktivnosti u našem klubu i nastaviti brinuti o edukativnoj strani virtualnog sporta, što je inače naša misija u sportskoj karijeri naših grassroot sportaša.