Image Alt

DRAWS

Doping Raising Awareness among youths in Sport recreational environments

početak projekta: 01.01.2020.

završetak projekta: 31.12.2022.

Projektni Partneri

Koordinator projekta / Italija

HAŠK MLADOST

Projektni partner / Hrvatska

Projektni partner / Litva

Projektni partner / Latvia

Projektni partner / Bugarska

Projektni partner / Češka

Projektni partner / Italija

Projektni partner / Grčka

Projektni partner / Italija

Opis Projekta

Projekt DRAWS ima za cilj promicanje integriteta sporta kroz borbu protiv dopinga u rekreativnim i ne elitnim mladim sportašima.
Projekt se bavi temom dopinga u rekreativnom okruženju zahvaljujući uključivanju partnerskih organizacija iz istočne i mediteranske regije Europe koje su u prošlosti imale dopinški skandal i koje bi stoga mogle biti posebno zainteresirane za borbu i sprječavanje pro-doping kultura među mladim sudionicima sporta. Konzorcij uključuje organizacije koje imaju različite uloge u sportskom području.

Racionala prijedloga je traženje učinkovitosti u borbi protiv dopinga, posebice u sprječavanju stvaranja pro-doping kulture kroz niz edukativnih aktivnosti među sportskim sudionicima u rekreativnim sredinama, kroz sljedeće procese:

  • Produbljivanje znanja o rekreacijskim okruženjima: znanja, stavovi, mišljenja i motivacijskih orijentacija sudionika/sportaša prema dopingu/supstancama kako bi se usmjerili sadržaji i povećala učinkovitost obrazovnih alata;
  • Osmišljavanje i testiranje učinkovitog tečaja za podizanje svijesti i znanja o dopingu među mladima u rekreativnim sportskim kontekstima (u dobi između 14-19 godina);
  • Stvaranje atraktivnog i neposrednog edukativnog alata o prevenciji dopinga, podizanju znanja i svijesti u obliku stripa, uz aktivan angažman mladih sudionika iz rekreativnih sredina;
  • Provođenje obrazovne doping kampanje korištenjem stvorenih EDU-komunikacijskih alata, a to su tečajevi i stripovi;
  • Dijeljenje i širenje EDU-komunikacijskih alata na razini EU-a (tečajevi +stripovi), kako bi se spriječilo i suzbilo uspostavljanje pro-doping kulture među mladim sudionicima u rekreativnim sportskim okruženjima.

Bitefix

The manipulation of sports through sports betting poses the greatest threat to the integrity of sports.

eSport

Gaming is ok, but there must be a balance between physical Sport, eSports, Study, Sleep and Social activities.

eSport Community League

Pripadati Mladosti znači pripadati obitelji.

Velikoj, razgranatoj, raznovrsnoj. Rekord i rezultat nije na prvome mjestu, čak ni danas, kada sve počiva na uspjehu, na marketinškoj promociji, na vidnome mjestu u medijima.

Vilko Luncer

Sport MyWay

Change your mind Coach

Temeljne vrijednosti Europske unije su poštivanje ljudskog dostojanstva i ljudskih prava, sloboda, demokracija, jednakost i vladavina prava.

European Day of Care

European Day of Care želi pružiti profesionalnim sportašima najbolju priliku za pobjedu u njihovoj postsportskoj karijeri i profesionalnom životu.

Sports & Diabetes

Želimo širiti pozitivnu poruku da osobama koje žive s dijabetesom treba dati istu priliku da ostvare svoje snove, bilo u školi, na poslu ili u području tjelesne aktivnosti, ali što je još važnije, osobe s dijabetesom mogu u potpunosti uživati u životu kao i svaka druga osoba sve dok poduzimaju odgovarajuće mjere.

FOKUS PROJEKTA

promicanje integriteta sporta borbom protiv dopinga unutar rekreativnih i ne elitnih sportskih okruženja

GLAVNI CILJ

traženje učinkovitosti u borbi protiv dopinga, posebice u sprječavanju stvaranja pro-doping kulture kroz niz edukativnih aktivnosti među sudionicima sporta u rekreativnim sredinama

CILJEVI ĆE BITI POSTIGNUTI

aktiviranje procesa odozdo prema gore uz izravnu uključenost ciljne skupine koji će dovesti do veze između specifičnih podataka o dopingu, mišljenjima, stavovima i motivacijskim orijentacijama u rekreacijskom okruženju s jedne strane, i prilagođenih tečajeva za podizanje svijesti s druge strane

Vijesti iz projekta

    Sorry, no posts matched your criteria.

Rezultati projekta