Image Alt

STAY

STAY! Decreasing teenage dropout in sport

početak projekta: 01.12.2022

završetak projekta: 31.05.2025

Project Partners

HAŠK MLADOST

Koordinator projekta / Hrvatska

Projektni partner / Italija

Projektni partner / Belgija

Projektni partner / Italija

Projektni partner / Njemačka

Projektni partner / Bugarska

Projektni partner / Slovenija

Opis Projekta

Osnovna ideja ovog projekta je utjecati i minimizirati učinak osipanja tinejdžera koji se događa u sportskim klubovima, posebice u dobi od 13-20 godina, te na taj način potaknuti nastavak njihovog bavljenja sportom i tjelesnim aktivnostima.

Suvremeno društvo u Europi donosi mnoge obveze i odgovornosti tinejdžera, budući da u tom razdoblju života imaju obveze u školi, društvu i osobnom životu. Većina istraživanja na temu odustajanja od sporta govori da je stopa odustajanja u toj dobnoj skupini oko 70%.

Preporuke EU o tjelesnoj aktivnosti kažu: “Sportske politike trebale bi imati za cilj povećanje broja građana koji sudjeluju u sportu i tjelesnim aktivnostima.” Slijedeći ciljeve “Zdravi stilovi života za sve” ovaj projekt problemu slabog sudjelovanja u sportu pristupa iz drugačijeg kuta: smanjenje tinejdžerskog napuštanja sporta rezultirat će povećanjem broja sudjelovanja u sportu.

Cilj je pružiti klubovima i trenerima alate kako se usredotočiti i riješiti problem osipanja tinejdžera u klubovima te potaknuti njihov ostanak u sportskim klubovima, kao i utjecati na donositelje lokalnih politika da u suradnji s klubovima prepoznaju problem i počnu raditi na pronalaženje rješenja.

FOKUS PROJEKTA

jačanje kapaciteta trenera i sportskih udruga za rješavanje problema osipanja

GLAVNI CILJ

razvoj politika za prevenciju odustajanja od sporta

CILJEVI ĆE BITI POSTIGNUTI

razvojem platforme za e-učenje na kojoj će se sakupiti svi relevantni materijali za rješavanje problema osipanja

Vijesti s projekta

    Sorry, no posts matched your criteria.

Rezultati projekta