Image Alt

EU TEQ GAMES

EURO TEQ GAMES

početak projekta: 01.02.2023

završetak projekta: 31.07.2025

Projektni Partneri

Koordinator projekta / Belgija

HAŠK MLADOST

Projektni partner / Hrvatska

Projektni partner / Italija

Projektni partner / Nizozemska

Projektni partner / Danska

Projektni partner / Bugarska

Projektni partner / Grčka

Projektni partner / Malta

Opis Projekta

Projekt je usmjeren na promicanje zdravog stila života, tjelesne aktivnosti i ravnopravnosti spolova u sportu kroz uvođenje novog sporta, teqballa. Ovo je posebno važno u ovom trenutku oporavka nakon Covida, a teqball je relativno nov sport (2012.) koji potiče sudjelovanje svih uzrasta, spolova i sposobnosti.

Teqball uključuje korištenje zakrivljenog stola koji se zove Teqtable. Dok je tradicionalno glavni sport koji se igra verzija nogometa (Teqball), na što će se projekt dublje usredotočiti, projekt će također promicati korištenje teqtablea, koji je dizajniran na takav način da omogućuje različite multisportske discipline koje se na njemu treniraju i igraju kao što su Teqvoly (izvedeno iz odbojke), Teqpong (izvedeno iz ping-ponga), Teqis (izvedeno iz tenisa) i Qatch (izvedeno iz rukometa). Cilj je zapravo promovirati tjelesnu aktivnost kroz različite sportove koji se igraju na jednom zajedničkom stolu.

Teqball je inkluzivan sport jer specifičan dizajn stola olakšava igru sportašima s tjelesnim invaliditetom. Prostorni zahtjevi Teqsportsa nisu veliki pa će svaki klub moći pronaći prostor za postavljanje stola.

Projekt ima za cilj povećati znanje o sportu iz transnacionalne perspektive pružanjem službenih online tečajeva za trenere partnerskim sportskim klubovima, podučavajući ih pravilima Teqballa i kako se igra. Treneri će biti certificirani prema FITEQ-u (International Federation of Teqball).

Nakon što treneri budu certificirani i kako bi se osigurala održivost i kontinuitet projekta i njegovih rezultata, kao i snažan europski identitet, 2 europska događaja održat će se tijekom trajanja projekta (1 svake godine), koji će biti poznati kao „EURO TEQ IGRE”.

FOKUS PROJEKTA

promovirati tjelesnu aktivnost kroz različite sportove koji se igraju na jednom zajedničkom stolu

GLAVNI CILJ

povećati znanje o sportu iz transnacionalne perspektive

CILJEVI ĆE BITI POSTIGNUTI

pružanjem službenih online tečajeva za trenere u partnerskim sportskim klubovima, podučavanjem pravilima Teqballa i načinu igre

Vijesti iz projekta

    Sorry, no posts matched your criteria.

Rezultati projekta