Image Alt

Big4Sports

Building Innovative Governance for Sport

početak projekta: 01.01.2019.

završetak projekta: 31.12.2021.

Projektni Partneri

Koordinator projekta / Belgija

HAŠK MLADOST

Projektni partner / Hrvatska

Projektni partner / UK

Projektni partner / Danska

Projektni partner / Francuska

Projektni partner / Austria

Projektni partner / Španjolska

Projektni partner / Grčka

Projektni partner / Njemačka

Opis Projekta

Financiranje je temeljni aspekt razvoja sporta i sportskih organizacija kako je istaknuto u Planu rada EU za sport 2014.-2017. Glavni izvori financiranja dolaze iz javnih organizacija, iako privatne tvrtke i sportska industrija postaju sve relevantniji u smislu sponzorstva. U oba slučaja čini se da je dobro upravljanje ključni uvjet koji treba ispuniti za upravljanje vanjskim financiranjem. Usvajanje novih i inovativnih mehanizama upravljanja imat će izravan i pozitivan učinak na cjelokupni imidž sportskih organizacija i vjerojatno povećati sponzorske prihode i atraktivnost sporta. BIG4SPORTS ima za cilj povezivanje izvora financiranja (javnih i privatnih) sa sportskim organizacijama radi zajedničkog razvoja novih i inovativnih oblika suradnje u upravljanju sportom. Glavni cilj projekta je jačanje upravljačkih kapaciteta sportskih organizacija kao rezultat njihove suradnje s javnim i privatnim sponzorima, te postizanje dugotrajne međusobne suradnje.

Točnije, BIG4SPORTS nastoji:

1) Zajednički razviti inovativnu shemu suradnje za učinkovito provođenje načela upravljanja u sportskim organizacijama, izgrađenu na načelu izvrsnosti
javnih i privatnih (korporativnih) standarda upravljanja; i

2) Implementirati i ocijeniti shemu kako bi isporučili čvrstu i testiranu metodologiju prenosivu na sportsku zajednicu EU-a.

Partnerstvo se sastoji od 9 organizacija koje pokrivaju 9 država članica EU i dovode u stalni raspravu sportsku industriju, javna tijela, sportske organizacije (5 multisportskih klubova koji su glavni korisnici nove sheme upravljanja) i akademske partnere koji doprinose konceptualizaciji nove sheme. Projekt procjenjuje utjecaj na 5 partnerskih sportskih klubova i njihovih oko 19 000 članova (menadžera, osoblja, trenera, igrača itd.), kao i na drugih 50 europskih klubova izvan partnerstva koji usvajaju BIG4SPORTS shemu putem internetskih alata.

Sorry, no posts matched your criteria.
FOKUS PROJEKTA

Usvajanje novih i inovativnih mehanizama upravljanja koji će imati izravan i pozitivan učinak na cjelokupni imidž sportskih organizacija te vjerojatno povećati sponzorske prihode i atraktivnost sporta.

GLAVNI CILJ

Glavni cilj projekta je jačanje upravljačkih kapaciteta sportskih organizacija kao rezultat njihove suradnje s javnim i privatnim sponzorima, te postizanje dugotrajne međusobne suradnje.

CILJEVI ĆE BITI POSTIGNUTI

Razvijanje inovativne sheme suradnje za učinkovito provođenje načela upravljanja u sportskim organizacijama, izgrađenih na načelima izvrsnosti javnih i privatnih (korporativnih) standarda upravljanja.

Vijesti iz projekta

    Sorry, no posts matched your criteria.

Rezultati projekta