Menu
Nazad na novosti

Sinkovići na tronu Europe

Objavljeno: 05/08/2018

Braća Sinković, naši ponosni Mladostaši, su prvaci Europe i u dvojcu bez kormilara!

Od četvrtka do nedjelje u Glasgow-u (Stratchclyde kraj Glasgow-a) se održavalo Prvenstvo Europe u veslanju. Hrvatsku predstavljaju dvojac bez Martin i Valent Sinković, samac Damir Martin i laki samac Luka Radonić. Prvi dan su polufinalne utrke osigurali Sinkovići i Luka Radonić, a Damir Martin sutra vesla popravnu utrku repasaža.

Braća su tako lako došla do pobjede u svojoj skupini. Nakon 1000 m sve je odlučeno te nije bilo potrebe za jako utrkom. U finalnoj vožnji nije bilo lagano, ali su na kraju odličnim finišem prešli do tada vodeće Francuze. Odmah nakon utrke krenuli su u Zagreb, a za nekoliko dana idu u straru bazu za kovanje medalja, na Peruču. Utrku možete pogledati na worldrowing.com.

Luka Radonić je bio drugi i s dobrim vremenom ušao u polufinale, a Damir je u zadnjih 500 m propustio priliku za izravan ulazak u polufinale. Damir Martin je na poslijetku u C finalu bio treći, a zatim je u finalu lakih samaca Luka Radonić je bio peti.

 

Ako vas čudi kako to da se utrke prenose na nacionalnoj televiziji, a dobro su praćena i u ostalim medijima, odogvor je u novom sustavu natjecanja Europska prvenstva koja se održavaju u Glasgowu i Berlinu početkom kolovoza u raznim športovima, u koja su uključena nacionalni olimpijski savezi. U sklopu sustava organizacije sufinanciranom iz EU je i vidljivost događaja u sklopu čega su i obaveze prijenosa natjecanja. Zato su se i na worldrowing.org stranici prenosile i utrke prije finala. Hoće li i za SP biti takvo praćenje od strane domaćih medija vidjet ćemo najesen.

Vijest je preuzeta sa: http://mladost.hr/11502/prvenstvo-europe

 

Sinkovići na tronu Europe