Menu
Nazad na novosti

Posjet Predsjednici Republike povodom 115. obljetnice HAŠK-a Mladost

Objavljeno: 23/11/2018

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo HAŠK Mladosti kao jednu od najstarijih i najvećih sportskih Udruga u ovom dijelu Europe.

Delegacija HAŠK-a Mladost u sastavu Tomislav Družak (predsjednik), Josip Lucić i Miro Pavlović (dopredsjednici), Goran Leko (predsjednik Plivačkog kluba i član IO), Dubravko Šimenc (višestruki vaterpolo osvajač), Zdenko Antunović (glavni tajnik SSGZ), Dunja Bračun, Ines Jakopanec i Bojan Mijatović (međunarodna suradnja) posjetili su 22. studenog 2018. Predsjednicu Republike gospođu Kolindu Grabar-Kitarović.

Predsjednica, čiji ured je bio visoki pokrovitelj naše obljetnice održane 6.11.2018., čestitala je na i zaželjela uspjeha i još toliko olimpijskih i drugih medalja u predstojećem razdoblju.

Tijekom razgovora spomenuto je kako postoji velika želja da se vrati sjaj Športskom parku Mladost i da se ponovno organiziraju velike športske priredbe na tom prostoru. Također je napomenuto da Grad Zagreb puno izdvaja za šport, osobito mladih, ali i da su danas potrebe za praćenjem športa sve veće. Izražena su očekivanja da se kod donošenja novog Zakona o športu povede računa da se šport počne više poticati novim mjerama i olakšicama za gospodarstvo, jer će inače u budućnosti šport u Hrvatskoj biti ugrožen.

Predsjednik HAŠKa Tomislav Družak uručio je Predsjednici plaketu HAŠKa kao visokom poktovitelju obljetnice te joj dodijelio zlatnu značku HAŠK Mladosti.

 

O samom primanju Predsjednice možete pročitati i na njihovoj stranici, čiji članak se nalazi OVDJE.

Posjet Predsjednici Republike povodom 115. obljetnice HAŠK-a Mladost