Menu
Nazad na novosti

Održana 67. izborna skupština HAŠK-a

Objavljeno: 28/05/2019

U Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održana je 67. izborna skupština HAŠK-a Mladost.

U 116. godini postojanja HAŠK Mladost Sveučilišta u Zagrebu se ponovo može podičiti odličnim rezultatima svojih udruženih klubova kao i odličnog nastavka međunarodne suradnje kroz sudjelovanje u četiri Erasmus + Sport projekata.

Na skupštini su delegatima i gostima prezentirani Erasmus projekti u kojima HAŠK sudjeluje i to:

 • „European day of care (EDOC)“ – projekt je iz područja dualnih karijera a ima za cilj pomoći sportašima da naprave tranziciju iz svoji športskih karijera u neke druge karijere po završetku sportske karijere
 • BIG4SPORTS je projekt na temu dobrog upravljanja koji ima za cilj povezati izvore financiranja (javne i privatne) sa sportskim organizacijama kako bi zajednički stvorili nove i inovativne koncepte za dobro upravljanje u sportu.
 • „Field Hockey for women“ želja je ovim projektom promovirati prisutnost žena u hokeju na travi. Dva su cilja ovog projekta, prvi je uključivanje što većeg broja djevojaka u hokej na travi, a drugi cilj je da se postojeće igračice što duže zadrži u sportu, te da se spriječi njihovo odustajanje.
 • „Sports for different heroes“ – cilj projekta je povećati svjesnost javnosti i potaknuti socijalno uključivanje ljudi s metalnim poteškoćama kroz sportske aktivnosti.

U idućem mandatnom razdoblju jednoglasno je na mjesto predsjednika izabran Tomislav Družak, koji je tu dužnost obnašao i posljednje dvije godine, nakon odstupanja sa dužnosti dugogodišnjeg predsjednika prof. dr. sc. Damira Karlovića.

Jedan od članova Predsjedništva HAŠK-a Mladost je i predstavnik Sveučilišta u Zagrebu, na tu poziciju ponovno je jednoglasno izabran prorektor prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga koji je tu dužnost obnašao i u proteklom mandatu.

Tijekom skupštine tradicionalno je dodijeljen Trofej Mladosti u sljedećem kategorijama:

 • Najbolja športašica – Sandra Perković, atletika (Zlatna medalja na Europskom prvenstvu, 2018. godine)
 • Najbolji športaš – Inoslav Krnić, Kapetan seniorske ekipe odbojkaškog kluba, u posljednje dvije godine osvojio dva PH, Hrvatski Kup i Superkup
 • Najbolja ženska ekipa – Ženski akademski vaterpolski klub Mladost (Prvakinje Hrvatske, osvajačice Kupa Hrvatske i osvajačice Regionalne lige u 2018. godini)
 • Najbolja muška ekipa – Martin i Valent Sinković, veslanje (osvajači Zlatne medalje na Svjetskom i Europskom prvenstvu, prvo mjesto na Svjetskom kupu)
 • Najbolji klub – Hrvatski akademski odbojkaški klub Mladost (Prvaci države u kategorijama seniorke i seniori , juniorke i juniori, kadetkinje i kadeti, mlađe kadetkinje, osvojen Kup za seniorke i Superkup za seniore, Final4 MEVZA Cupa seniorke i seniori)
 • Najbolji športski djelatnik – Nikola Bralić, veslanje (Glavni trener u veslačkom klubu, trener Martina i Valenta Sinkovića, osvajač Zlatne medalje na Svjetskom i Europskom prvenstvu, prvo mjesto na Svjetskom kupu)
 • Dobitnik nagrade za životno djelo, Vinko Dobrić, odbojka (dugogodišnji vrhunski igrač i trener. Dao je izniman doprinos u promociji odbojke kroz rad u klubu i reprezentaciji i odbojkaškim savezima)

Tradicionalno dodijeljene su i pohvale diplomiranim članovima društva:

Dora Lagančić, mag. cin. (Kineziološki fakultet), Nika Drobnjak mag. edc. hist. (Filozofki fakultet), Marko Sikirić bacc. ing. el. (Tehničko veleučilište), Žana Sirovica Viši trener atletike (Kineziološki fakultet), Ivan Šuta mag. cin. (Kineziološki fakultet), Matej Stojanivić bacc. ing. sec. (Viša škola sigurnosti na radu), Domagoj Krpan mag. oec. (Ekonomski fakultet), Stjepan Tomić mag. archeol. (Filozofski fakultet), Ines Jakopanec univ. bacc. ing. Arch (Arhitektonski fakultet).

U članstvo HAŠK-a Mladost primljena su i četiri nova kluba: mačevanje u kolicima, daljinsko plivanje, odbojka ženski klub, te odbojka na pijesku.