Menu
Nazad na kalendar

Završeno: Podržite humanitarnu utrku Terry Fox

Objavljeno: 17/09/2018

Naše sinkroplivačice će sigurno biti na Jarunu i podržati ovu humaniratnu utrku Terry Fox Run!

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je na trčanje po Kanadi koje je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u preko 60 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Program akcije, od koje će cjelokupni prihod biti doniran Institutu Ruđer Bošković za znanstvena istraživanja raka, najavili su u utorak na konferenciji za novinare održanoj u Hotelu Esplanade i članica Uprave agencije MPG Illeana Cesarec, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga te Sonja Levanat iz Instituta Ruđer Bošković.

Humanirarna akcija Terry Fox Run, 19. po redu, održat će se 23. rujna na Jarunu, a prije nje, 15. rujna od 11 do 13 sati na uglu Bogovićeve i Gajeve ulice u Zagrebu će orgnizatori i javne osobe prodavati majica s vizualima akcije.

 

Ostalo