Menu
Nazad na kalendar

Završeno: Osmerac na Savi

Objavljeno: 03/10/2018

Pozivamo Vas da osobno uveličate 4. tradicionalnu međunarodnu veslačku regatu „Osmerci na Savi“, kojim se nastavljaju događanja povezana s višegodišnjom inicijativom „Povratka na Savu“.

Regata se održava u subotu, 3. studenog 2018. i pod pokroviteljstvom je Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića.

Po četvrti se put Zagreb uključuje u seriju regata Capital Cup u kojoj sudjeluju, pored Zagreba još Prag, Beč i Budimpešta. Prva posada, seniorska ekipa HAVK Mladosti u kojoj su veslali zlatni olimpijci braća Sinković i koja je u rekordnom vremenu od 14:50 bila ukupni pobjednik prošlogodišnjeg Capital Cup-a, starta u 12:00 sati kod Mosta mladosti. Cilj je kod Veslačkog kluba Mladost. Posljednja posada proći će kroz cilj oko 15:30 sati. U utrci sudjeluju posade iz Mađarske, Austrije, Slovenije Italije, Češke i Hrvatske, a najavljene su i ekipe iz Engleske. I ove godine očekuje se nastup najboljih seniora HAVK Mladost, predvođenih zlatnim olimpijcima braćom Valentom i Martinom Sinkovićem.

Ceremonija proglašenja pobjednika i dodjela odličja počinje u 17:00 sati u šatoru na prostoru Veslačkog kluba Mladost, a nakon toga slijedi druženje uz glazbu.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i uveličati ovaj sportski događaj koji već četvrtu godinu postaje tradicionalna poveznica dva velika grada na Dunavu, Beča i Budimpešte, Praga na Vlatvi i našeg dragog Zagreba na Savi. Očekujemo lijepi sunčani dan, i u tom ozračju Vam želimo dobrodošlicu na utrkama od 12:00 sati i/ili na svečanosti s početkom u 16:00 sati.

Vijest je preuzeta sa službene stranice HAVK Mladost. http://www.mladost.hr/6602/osmerci-na-savi-3-studenog-2018

Veslanje