Menu
Nazad na novosti

68. Hanžekovićev memorijal

Objavljeno: 05/09/2018

Sandra ponovno osvaja!

Iako vremenske prilike nisu išle u korist atletičara, s obzirom na kišovit dan u Zagrebu, na 68. Hanžekovićevom memorijalu srušeno je ukupno pet rekorda mitinga, a Andrea Ivančević postavila je hrvatski rekord na 100 metara prepone.

Sandra Perković nije na svom terenu dozvolila iznenađenje koje se dogodilo na finalu Dijamantne lige prošlog tjedna u Bruxellesu. Aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja imala je izvrstan nastup na Hanžeku, u bacanju diska slavila je hicem od 67.60 metara i uzvratila pobjednici Dijamantne lige, Kubanki Yaime Perez koja je bila druga s 64.78 metara.

„Nakon Bruxellesa nisam imala prospavanu noć, naravno da nisam bila zadovoljna porazom u Dijamantnoj ligi. Nisam protiv pravila, ali došla sam tamo bolesna, imala sam peh prvi put nakon sedam godina i ispustila sam ‘dijamant’. Tako poražena i depresivna, stigla sam u Zagreb, bacala ovdje u mokrom krugu, presretna sam zbog pobjede na Hanžeku. Meni ovo znači kao hitac od 70 metara prošle godine. Najljepše je bacati kod kuće, ali tu su i moji najveći kritičari. Naviknula sam ljude na hice preko 70 metara, a do mog pojavljivanja 2008. godine su se osvajale zlatne medalje sa 64 metra“, kazala je raspoložena Sandra Perković.

Sandra će sezonu zaključiti u subotu, na Kupu kontinenata u češkoj Ostravi.

Sve ostale rezultate pročitajte na stranici našeg ateltskog kluba: http://www.haak-mladost.com/vijesti-mladost/item/585-sandra-ponovno-sjajna-ortega-slavio-u-memorijalnoj-utrci

68. Hanžekovićev memorijal