Menu

115 GODINA IZVRSNOSTI I USPJEHA

Malo je športskih organizacija koje imaju takav kontinuitet i bogatu povijest poput HAŠKa Mladost. Od 1903. godine, kroz šest različitih država, kroz razne transformacije i promjene nazivlja, HAŠK Mladost predstavlja sublimaciju onog najboljeg što sačinjava hrvatski šport. 42 olimpijske medalje, trofejni športovi poput vaterpola, odbojke, veslanja, plivanja, atletike i drugih, čine temelje razvoja i napredka u športu Hrvatske.

Športsko društvo HAŠK Mladost okuplja danas 28 športskih klubova, od kojih su tri kluba za šport osoba s poteškoćama u razvoju. Graditelj i vlasnik nekretnina Športskog parka Mladost, što je 1988. godine i pohvaljeno dodjelom nagrade najljepšeg europskog športskog parka.

Nemoguće je navest sve haškovce i mladostaše koji su promicali zlatnu, bijelu i crvenu boju, spoj hrvatstva i olimpijskih ideala, ali treba naglasiti da upravo svi oni sačinjavaju ono što zovemo duh mladostaštva!

 

 

O nama

»Pripadati Mladosti znači pripadati porodici. Velikoj, razgranatoj, raznovrsnoj. Rekord i rezultat nije na prvome mjestu, čak ni danas, kada sve počiva na uspjehu, na marketinškoj promociji, na vidnome mjestu u medijima.« Vilko Luncer